(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tili darslarida faol ta’lim metodlaridan foydalanish orqali talabalarning tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Tanqidiy fikrlashning pedagogik mohiyati hamda uni shakllantirishda interaktiv metodlarning o‘rni yoritiladi. Shuningdek, bahs-munozara, muammoli ta’lim, vaziyatli tahlil, rolli o‘yin va tushunchalar xaritasi kabi metodlarning o‘quv jarayonidagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, faol ta’lim metodlaridan foydalanish talabalarning analitik fikrlashini rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish va ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishi aniqlangan.