(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston kulolchilik sanʼatining tarixiy rivojlanishi, uning milliy madaniyatdagi o‘rni hamda zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Kulolchilik qadimiy hunarmandchilik turlaridan biri bo‘lib, u xalqning estetik qarashlari, turmush tarzi va anʼanalarini aks ettiradi. Maqolada kulolchilik markazlari, hunarmandchilik anʼanalarining avloddan-avlodga o‘tishi, zamonaviy dizayn va texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turizm rivoji, eksport imkoniyatlari va hunarmandchilikni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha davlat siyosati kulolchilik sanʼatining istiqbollari sifatida baholanadi. Tadqiqot natijalari kulolchilikni saqlash, rivojlantirish va xalqaro miqyosda targ‘ib qilishning muhim yo‘nalishlarini aniqlashga xizmat qiladi.