(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada pedagogik faoliyatda kasbiy stress muammosining metodologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda pedagoglarda kasbiy stressning yuzaga kelish omillari, uning psixologik xususiyatlari hamda pedagogik faoliyat samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, pedagogik stressni o‘rganishda qo‘llaniladigan zamonaviy ilmiy yondashuvlar va metodologik tamoyillar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, pedagoglarning kasbiy faoliyatida stressni kamaytirish, psixologik barqarorlikni mustahkamlash va ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqilgan.