(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezis raqamli iqtisodiyot sharoitida mehnat bozori transformatsiyasining asosiy yo‘nalishlari va xususiyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda raqamlashtirish, avtomatlashtirish va sun’iy intellekt texnologiyalarining bandlik tizimiga ta’siri, kasblar tuzilmasining o‘zgarishi hamda yangi ish shakllarining paydo bo‘lishi yoritiladi. Tadqiqot jarayonida mehnat bozorida yuzaga kelayotgan asosiy muammo – ishchi kuchining zamonaviy raqamli ko‘nikmalarga yetarlicha ega emasligi va kasbiy nomutanosiblik holatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim tizimini modernizatsiya qilish, doimiy kasbiy qayta tayyorlash va inson kapitalini rivojlantirish orqali mehnat bozori barqarorligini ta’minlash zarurligi asoslab beriladi.