(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola yetuklik davrining psixologik xususiyatlarini o’rganishga bag’ishlangan. Yetuklik davri inson hayotining eng uzun va muhim davrlaridan biri bo’lib, bu davrda shaxsning ijtimoy-psixologik xususiyatlari shakllanadi, kasbiy faoliyatga yo’naltiriladi va hayotiy maqsadlar aniqlanadi. Maqolada yetuklik davrining bosqichlari, uning psixologik xususiyatlari, shuningdek, bu davrda yuzaga keladigan rivojlanish vazifalari va qiyinchiliklar haqida batafsil yoritilgan. Yetuklik davrida shaxsning o’z-o’zini anglash, o’z-o’zini rivojlantirish va hayotdan qoniqish darajasi oshishi kabi muhim psixologik jarayonlar tahlil qilingan.