(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda bilish ehtiyojlarini rivojlantirishning psixologik asoslari, ularning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, bolalarning qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish va bilim olishga bo‘lgan ichki motivatsiyasini kuchaytirish yo‘llari tahlil qilingan.