(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mustaqil davlat bo’lish uchun u yerda tartib-qoidalar bo’lishi kerak. Mana shunday qonunlar bo’lsa, tartib bo’ladi, tartib bo’lsa ta’lim ham bo’ladi. Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining kelib chiqishi, uning mazmuni, jamiyatdagi roli va fuqarolar hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, O’zbekistonda ilk bor Konstitutsiyaning qabul qilinishi va bunda O’zbekiston Respublikasi birinchi prezidenti Islom Karimovning ahamiyati, yangi va eski tahrirdagi o’zaro farqlar haqida tushuntirib o’tilgan. Eng asosiysi, yoshlarga bo’lgan e’tibor va yoki konstitutsiyada aynan ta’limga oid ko’plab moddalar xalqning Vatanga bo’lgan muhabbatini oshirishi ta’kidlangan.