(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada tarixiy matnlarni tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan asosiy leksik va madaniy muammolar tahlil qilinadi. Tarixiy davrga xos bo‘lgan realiyalar, arxaik so‘zlar, tarixiy terminlar hamda madaniy birliklarning tarjimada qayta ifodalanish masalalari yoritiladi. Shuningdek, tarjimonning tarixiy bilimlari, madaniy kontekstni anglash darajasi va tarjima strategiyalarining ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.