(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda telekommunikatsiya tarmoqlarining asosiy funktsiyalari va ularning zamonaviy axborot-kommunikatsiya tizimlaridagi o‘rni keng yoritiladi. Telekommunikatsiya tarmoqlari orqali turli xil ma’lumotlar, jumladan ovoz, matn, tasvir va video signallarni uzatish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, signalni kodlash va dekodlash, ma’lumotlarni uzatish kanallarini boshqarish, tarmoq resurslaridan samarali foydalanish hamda xizmat ko‘rsatish sifatini ta’minlash kabi muhim funktsiyalar ko‘rib chiqiladi.