(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda ta’lim jarayonida o’quv motivatsiyasining ahamiyatini va uni boshqarish muammolarini o’rganishga bag’ishlangan. O’quv motivatsiyasi o’quvchilarning bilim olishdagi faoliyatini oshirish, ularning muvaffaqiyatlarini ta’minlash va ta’lim sifatini yaxshilashda muhim rol o’ynaydi. Dissertatsiya davomida o’quv motivatsiyasini oshirishning samarali usullari va strategiyalari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, o’quv motivatsiyasining ta’lim jarayonidagi o’rni va ahamiyati, shaxsiy va ijtimoiy omillar ta’siri tahlil qilinadi.