(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur MAQOLAda o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Shukur Xolmirzayev asarlarida ozodlik konseptining badiiy talqini tahlil qilinadi. Adib ijodida ozodlik tushunchasi insonning ichki erkinligi, ijtimoiy muhitdan mustaqilligi hamda ruhiy poklanish jarayoni bilan chambarchas bog‘liq holda tasvirlanadi. “Ozodlik” hikoyasidagi uch xil ozodlik: inson, qush va mamlakat ozodligi haqidagi yozuvchining qarashlari bayon etilgan. Tadqiqotda yozuvchining hikoyasidagi qahramonlar misolida ozodlik konseptining falsafiy va estetik jihatlari ochib beriladi.