(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada isteʼdodli yozuvchi, vohadoshimiz Shukur Xolmirzayevning "Xorazm, jonginam" nomli mo’jazgina, biroq ahamiyati katta va global mazulardan biri bo’lmish - Orol fojiasi va ushbu mintaqaviy halokatning faqat bir hudud emas, balki necha kilometrlar uzoq boʻlgan qo’shni hududlarga ham salbiy ta’siri quyuq bo’yoqlarda ochib berilgan.