(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
сурункали гипоксия ошқозон ости безида ҳужайралар ўлимига ва фиброзга сабаб бўлади, бу эса морфометрияда сезиларли ўзгаришлар билан ифодаланади. Шунингдек, улар ис гази таъсирида без тўқимасида капиллярлар сонининг камайиши ва кислород етишмовчилиги оқибатида метаболик фаолиятнинг пасайишини таъкидлайдилар [1,3,4]. Уни турли табиий доривор ўсимликлар орқали даволаш эса бугунги замон талабидир [2,5].