(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada o‘quvchilarda ijodiy qobiliyatlarning shakllanish muammosi zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar asosida tahlil etilgan. Ijodiy qobiliyatning mohiyati, uning tarkibiy tuzilmasi hamda rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, xorijiy, MDH va mahalliy olimlarning ilmiy qarashlari asosida ijodiy tafakkurni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodlar yoritilgan. Tadqiqot natijasida o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishda faol o‘qitish metodlari va qulay pedagogik muhit muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlangan.