(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o’quvchilarda mantiqiy tafakkurni rivojlantirishning pedagogik va psixologik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Mantiqiy tafakkurning mohiyati, uning shakllanish bosqichlari, ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda uni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metodlar tahlil qilingan. Shuningdek, mashhur pedagog va psixolog olimlarning ilmiy qarashlari asosida mazkur jarayonning o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan.