(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezis raqamlashtirish jarayonlari sharoitida ijro etuvchi hokimiyat funksiyalarida yuz berayotgan transformatsion o‘zgarishlarni huquqiy-institutsional jihatdan tahlil qiladi. E-government texnologiyalari, sun’iy intellekt va ma’lumotlar boshqaruvi tizimlarining joriy etilishi natijasida davlat boshqaruvi paradigmasidagi sifatli o‘zgarishlar, yangi huquqiy muammolar va ularni hal etish yo‘llari o‘rganilgan. O‘zbekistondagi my.gov.uz, EGIZ platformalari hamda xorijiy tajriba tahlili asosida xulosalar chiqarilgan.