(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada ikkinchi tartibli egri chiziqlar giperbola va parabolaning nazariy asoslari har tomonlama tadqiq etiladi. Maqolada ushbu figuralarning nafaqat standart kanonik ko‘rinishlari, balki ularning qutb koordinatalar sistemasidagi ifodalari, fokal radiuslarining xossalari va egrilik radiuslari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida stereometrik yondashuv (Dandelen sharlari) va algebraik usullardan foydalaniladi. Maqola zamonaviy muhandislik va nazariy fizika uchun zarur bo‘lgan geometrik tushunchalarni tizimlashtiradi.