(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bank tizimining moliyaviy barqarorligini ta’minlash har qanday davlat iqtisodiy siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. O‘zbekiston Respublikasida ushbu yo‘nalishda qator qonun hujjatlari qabul qilingan bo‘lib, ular banklar faoliyatini tartibga solish, risklarni boshqarish va moliyaviy barqarorlikni mustahkamlashga xizmat qiladi. Avvalo, bank tizimining huquqiy asosini belgilovchi muhim hujjatlardan biri O‘zbekiston Respublikasining 11.11.2019 sanasidagi O‘RQ-582-sonli “Oʻzbekiston Respublikasining Markaziy banki toʻgʻrisida”gi Oʻzbekiston Respublikasi Qonuniga oʻzgartish va qoʻshimchalar kiritish haqidagi qonuni hisoblanadi [1].