(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bank tizimining moliyaviy barqarorligi mamlakat iqtisodiy xavfsizligining asosiy tarkibiy qismlaridan biri hisoblanadi. Moliyaviy barqaror banklar iqtisodiyotda investitsiyalar oqimini ta’minlaydi, to‘lov tizimini barqaror ishlashiga xizmat qiladi hamda iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlaydi [1]. Xalqaro moliya institutlari, xususan, Xalqaro valyuta jamg‘armasi va Jahon banki ma’lumotlariga ko‘ra, bank sektoridagi muammolar iqtisodiy inqirozlarning 70 foizdan ortig‘iga sabab bo‘lgan.