(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada mahalla institutining shaxs ijtimoiylashuvidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Mahalla azaldan jamiyatning muhim ijtimoiy tuzilmasi sifatida shakllanib, insonning axloqiy, ma’naviy va ijtimoiy kamolotida muhim rol o‘ynab kelgan. Unda oilaviy tarbiya, qo‘shnichilik munosabatlari, jamoatchilik nazorati va an’anaviy qadriyatlar orqali shaxsning jamiyatga moslashuvi jarayoni amalga oshadi. Maqolada mahalla muhitining yoshlar tarbiyasiga ta’siri, ijtimoiy me’yorlarning shakllanishidagi o‘rni hamda milliy qadriyatlarning uzluksiz davomiyligini ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda mahalla institutining transformatsiyasi va uning ijtimoiylashuv jarayonidagi yangi funksiyalari ham ko‘rib chiqiladi.