(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Мазкур илмий мақолада табиий ресурслардан оқилона фойдаланишни таъминлашда давлат бошқарувининг ўрни ва роли илмий-назарий жиҳатдан таҳлил қилинган. Давлатнинг экологик сиёсатни шакллантириш, норматив-ҳуқуқий тартибга солиш, назорат ва мониторингни амалга ошириш ҳамда иқтисодий механизмлар орқали ресурслардан самарали фойдаланишни таъминлашдаги аҳамияти очиб берилган. Шунингдек, экологик хавфсизликни таъминлаш ва барқарор ривожланишга эришишда давлат бошқарувининг устувор вазифалари асослаб берилган. Тадқиқот натижасида табиий ресурслардан оқилона фойдаланишни такомиллаштиришга қаратилган амалий таклифлар ишлаб чиқилган.