(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston mintaqalarini ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish strategiyasi konsepsiyasining mazmuni, asosiy yo‘nalishlari va amalga oshirish mexanizmlari yoritilgan. Mintaqaviy rivojlanishning iqtisodiy, ijtimoiy, infratuzilmaviy va innovatsion jihatlari tahlil qilinib, hududlar o‘rtasidagi tafovutlarni kamaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan chora-tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada investitsion muhitni yaxshilash, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash, raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish hamda inson kapitalini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Mintaqaviy rivojlanish strategiyasining mamlakat iqtisodiy barqarorligi va aholining turmush darajasini oshirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.