(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida emotiv ma’noning shakllanishi leksik va stilistik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Emotivlik til birliklari orqali ifodalanadigan, baholash, ekspressivlik va madaniy omillar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgan lingvistik hodisa sifatida talqin etiladi. Tadqiqotning nazariy asosi funksional tilshunoslik, stilistika va semantik-pragmatik yondashuvlarga tayanib, Roman Yakobson, Anna Vyerjbicka, V.I. Shaxovskiy, J. Lich, Lich va Short, I.R. Galperin hamda o‘zbek tilshunoslari, xususan N. Mahmudov qarashlarini qamrab oladi.