(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tadqiqot ishida zamonaviy ijtimoiy tarmoqlarning o’zmirlar ruhiy holatiga ko’ra paydo bo’lgan ko’p qirrali ta’siri tizimli tahlil qilingan. Bugungi kunda virtual o’smirlar uchun jismoniy maydon, balki yuridik shaxs sifatida muloqot va ijtimoiy moslashuvga ta’sir etuvchi ijtimoiy muhitdir. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning paydo bo’lishi - axborot olishi va ijodiy o’zini namoyon qilishi bilan bir qatorda, kiberbulling, internet-qaramlik hamda o’zo’zini past darajadagi moddiy yordamlar yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi o’mirlarda kompyuter madaniyatini yuksaltirish va virtual muhitning jismoniy holatini minimallashtirish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqarishdan iborat. Xulosasida virtual va real hayotni saqlashning ahamiyati asoslab berilgan.