(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ish yuritish tizimida rasmiy yozishmalarning o‘rni va ularda davlat tili me’yorlariga rioya qilishning dolzarb masalalari tahlil etiladi. Rasmiy-idoraviy uslubning o‘ziga xos xususiyatlari, hujjat yozishda lisoniy aniqlik, mantiqiy izchillik va imlo qoidalarining ahamiyati tadqiqotning markaziy obyekti hisoblanadi. Maqolada rasmiy xat va hujjatlarda uchraydigan tipik lisoniy xatolar, kalka (so‘zma-so‘z tarjima) usulidagi g‘alizliklar va ularning muloqot sifatiga ta’siri yoritib berilgan.