(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy ish inson ruhiyatining eng murakkab va hamon’liq o’rganilmaganidan biri - ong va ongsizlik o’zining dinamik aloqadorligini tahlil qilish bag’ishlanadi. tadqiqot valigi, zamonaviy psixologiya neyropedagogikada inson xulq-atvorini davolash mantiqiy jarayonlar mahsuli deb o’zini oqlamayapti; keyin, shaxsiy-tizimning katta qismi ongsiz jarayon boshqarilishi ilmiy isbotini topmoqda. Maqoladaning inson rivojlanishi, ijtimoiy normalarga moslashish va tahlil qilishdagi funktsiyalari ustida yoritilgan. Shu bilan birga, ongsizlik sohasi - insonning bostirilgan his-tuyg’ulari, irsiy xotira (kollektiv ongsizlik), instinktlar va avtomatlashgan malakalari yig’indisi sifatida ko’rib chiqiladi. Muallif ong va ongsizlikni bir-biriga qarama-qarshi qo’ymay, balki ularning yagona psixik tizimining ikki ajralmas qismi sifatida talqin etadi.