(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt va chatbot texnologiyalaridan foydalanish orqali bo‘lajak o‘qituvchilarning muloqot kompetensiyasini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Raqamli ta’lim muhitining rivojlanishi o‘qituvchilardan yangi kommunikativ ko‘nikmalarni talab etmoqda. Shu sababli sun’iy intellekt asosidagi interaktiv tizimlar, xususan chatbotlar pedagogik muloqotni rivojlantirishda samarali vosita sifatida qaralmoqda. Tadqiqotda chatbotlar yordamida muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish metodlari, ularning didaktik imkoniyatlari va amaliy qo‘llanishi ilmiy asoslangan. Natijalar sun’iy intellekt texnologiyalarining kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi yuqori samaradorligini ko‘rsatdi.