(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada oiladagi muhitning bolaning ruhiy rivojlanishiga ta’siri psixologik-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Oiladagi sog‘lom muhit, ota-onaning farzandga bo‘lgan munosabati, mehr-muhabbat, tarbiya usullari hamda oilaviy nizolarning bolaning ruhiy holatiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, bolada o‘ziga ishonch, emotsional barqarorlik, ijtimoiy faollik va ijobiy xulq-atvorni shakllantirishda oilaning o‘rni ochib berilgan. Maqolada oiladagi salbiy psixologik muhitning bolalarda xavotir, qo‘rquv, tortinchoqlik va agressivlik kabi holatlarni yuzaga keltirishi haqida fikr yuritilgan hamda bunday muammolarni oldini olish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.