(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada oilaviy nizolarning bolalar psixikasiga ko‘rsatadigan ta’siri psixologik-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Oilada yuzaga keladigan nizoli vaziyatlar, ota-onalar o‘rtasidagi kelishmovchiliklar hamda ularning bolalarning emotsional holati, xulq-atvori va shaxsiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, oilaviy nizolar natijasida bolalarda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan qo‘rquv, xavotir, agressivlik, o‘ziga ishonchsizlik va ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar haqida fikr yuritilgan. Maqolada bolalar psixikasini himoya qilish, oilada sog‘lom psixologik muhit yaratish hamda nizolarni konstruktiv hal etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.