(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada Andijon viloyatidagi madaniy meros obyektlarining turizm salohiyati va ularni turizm jarayoniga integratsiya qilish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda fazoviy tahlil, statistik ko‘rsatkichlar, ilmiy manbalar sharhi va mavjud infratuzilma imkoniyatlari o‘rganildi. Olingan natijalar hududda madaniy turizmni barqaror rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan boshqaruv, marketing va infratuzilma bo‘yicha strategik takliflarni ishlab chiqishga xizmat qiladi [1:1].