(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyoti jarayonida yosh avlodni milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalash masalalari falsafiy-ma’naviy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Milliy qadriyatlarning ontologik (mohiyat), aksiologik (qadriyat), va gnoseologik (bilish) jihatlari ochib beriladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida yoshlarning milliy o‘zlikni anglashiga tahdid soluvchi omillar va ularni bartaraf etish yo‘llari falsafiy yondashuv asosida yoritiladi. Maqolada milliy va zamonaviy qadriyatlar uyg‘unligi orqali yoshlarning ma’naviy immunitetini mustahkamlashga doir konseptual tavsiyalar ishlab chiqilgan.