(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorlarining jinoyatchilikning oldini olish, huquqbuzarliklarni barvaqt aniqlash, xavfli shaxslar bilan ishlash va mahalla hududlarida huquqiy tartibotni ta’minlashdagi faoliyati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida amaldagi tizimdagi asosiy kamchiliklar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqildi. Shu orqali mahallalarda xavfsizlik darajasini oshirish va profilaktika samaradorligini yaxshilash imkoniyati ko‘rsatildi.