(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur maqolada hozirgi media makonida biologik axborotlarning ishonchliligini tekshirishning ahamiyati yoritiladi. Raqamli axborotlar tez tarqaladigan davrda ilmiy faktlarni yolg‘on yoki noto‘g‘ri talqinlardan ajratish ko‘nikmasi o‘quvchilar va keng jamoatchilik uchun muhim kompetensiyadir. Maqolada biologiyaga oid noto‘g‘ri axborotlarning turlari, ilmiy ishonchlilikni baholash mezonlari hamda mediasavodxonlikning tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi o‘rni tahlil etiladi. Shuningdek, biologik axborotlarni ishonchli qabul qilish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.