(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy media texnologiyalarining biologiya fanini o’qitish jarayonida qo’llanilishi, ularning samaradorligi va afzalliklari tahli qilinadi. Maqolada virtual laboratoriyalar, interaktiv darsliklar, multimedia qo’llanmalar, onlayn resurslar va o’yinlashtirilgan o’rganish kabi turli media texnologiyalari bilan ishlashning usullari va metodlari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyalarni joriy etishda duch kelinadigan muammolar va ularning yechimlari haqida so’z yuritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, media texnologiyalari biologiya darslarini qiziqarli va samarali qilish bilan birga, o’quvchilarning biologik tushunchalarni chuqurroq o’zlashtirishlariga yordam beradi.