(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada telekommunikatsiya tarmoqlarida paket yo’llari va kechikish jarayonlarini modellashtirish hamda simulyatsiya qilishning nazariy asoslari va amaliy mexanizmlari chuqur o’rganiladi. Hisobot tarmog’idagi intensivligi, marsh algoritmlari, kechikish komponentlari va hujjat o’zaro ta’siri matematiklar hamda maxsus simulyatsiya modeli ishlab chiqarish tahlili. Olingan dasturiy ta’minotni tuzatish, sifatini yaxshilash va optimal strategiyalarini ishlab chiqarish uchun ilmiy asos’lib xizmat qiladi.