ТАРҚОҚ СКЛЕРОЗНИНГ НОҚУЛАЙ КЕЧИШИДА КЛИНИК МАРКЕРЛАР (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Тарқоқ склерознинг ремиттирувчи шаклдан прогрессирувчи турларга ўтиши касаллик прогнозини белгилайдиган муҳим клиник босқич ҳисобланади. Ушбу тезис тарқоқ склерознинг турли клиник шаклларида мотор, когнитив ва функционал бузилишларни комплекс баҳолаш ҳамда ноқулай кечишни эрта аниқлаш имконини берувчи бирлаштирилган клиник кўрсаткични ишлаб чиқишга бағишланган.