DUAL TA’LIM ASOSIDA KOMPYUTER INJENERLARINI TAYYORLASH MODELI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada dual ta’lim tizimi asosida kompyuter injenerlarini tayyorlashning didaktik modeli tahlil qilinadi. Ushbu model oliy ta’lim muassasasi va ishlab chiqarish korxonasi o‘rtasidagi hamkorlik orqali nazariya va amaliyotni uyg‘unlashtirishni maqsad qiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, dual ta’lim tizimiga asoslangan o‘quv jarayoni talabalarning amaliy ko‘nikmalarini 35 foizga oshirgan, o‘quv motivatsiyasi esa 27 foizga kuchaygan.