HALIMA AHMEDOVANING “YASHIL” NOMLI SHE’RIY TO’PLAMIDA SIFATLASH VA O‘XSHATISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada hozirgi o‘zbek she’riyatining yorqin vakillaridan biri Halima Ahmedovaning “Yashil” nomli she’riy to‘plamida qo‘llangan sifatlash va o‘xshatish san’atlarining badiiy-estetik vazifasi tahlil qilinadi. Shoira she’rlarida sifatlash va o‘xshatishlar obrazlilikni kuchaytirish, lirik qahramon kechinmalarini ochish hamda tabiat va inson o‘rtasidagi uyg‘unlikni ifodalashda muhim vosita bo‘lib xizmat qilishi ilmiy misollar asosida yoritiladi.