TASAVVUF TA’LIMOTIDA VALIYLIK TUSHUNCHASINING DINIY-FALSAFIY TALQINI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada tasavvuf ta’limotida markaziy o‘rin tutuvchi valiylik tushunchasi diniy va falsafiy nuqtayi nazardan IMRAD usuli asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot Qur’oni karim oyatlari, sahih hadislar hamda Imom Qushayriy, Abu Homid al-G‘azzoliy, Muhyiddin Ibn Arabiy, Najmiddin Kubro kabi mumtoz tasavvuf mutafakkirlarining asarlariga tayangan holda olib borildi. Maqolada valiylikning ontologik, gnoseologik va axloqiy asoslari yoritilib, uning inson kamoloti va ilohiy yaqinlik konsepsiyasi bilan uzviy bog‘liqligi ilmiy asosda ochib beriladi.