SUN’IY INTELLEKTNING FOTOGRAFIYA VA GRAFIK DIZAYN SOHALARIGA TA’SIRI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy texnologiyalar, xususan sun’iy intellekt (SI), mashinaviy o‘rganish va generativ algoritmlarning fotografiya hamda grafik dizayn sohalariga ko‘rsatayotgan ta’siri kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iy texnologiyalarning ijodiy jarayonlarni avtomatlashtirishdagi roli, fotograf va grafik dizaynerlarning kasbiy identitetiga ta’siri, mualliflik huquqi va axloqiy muammolar, shuningdek, vizual madaniyat va ijodiy mehnat bozoridagi o‘zgarishlar ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Maqola sun’iy intellektni ijodiy sohalarda qo‘llashning ijobiy imkoniyatlari bilan bir qatorda, uning salbiy oqibatlarini ham muvozanatli yondashuv asosida ko‘rib chiqadi.