KASR TARTIBLI DIFFERENSIAL TENGLAMALAR UCHUN KOSHI MASALASI YECHIMINING MAVJUDLIGI VA YAGONALIGI: CAPUTO HOSILASI ASOSIDA TAHLIL (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada kasr tartibli differensial tenglamalar uchun Koshi masalasi yechimining mavjudligi va yagonaligi Caputo hosilasi asosida tahlil qilinadi. Caputo hosilasi boshlang‘ich shartlarni klassik ko‘rinishda berish imkonini bergani sababli amaliy modellashtirishda keng qo‘llanadi. Tadqiqotning markaziy g‘oyasi shundan iboratki, kasr hosilali tenglama mos kasr integral operatori yordamida Volterra tipidagi integral tenglamaga ekvivalent o‘tkaziladi va so‘ng yechimning mavjudligi hamda yagonaligi fiks nuqta usullari orqali asoslanadi.