JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK OMILLARI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada jismoniy tarbiya mashg‘ulotlari jarayonida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning pedagogic omillari chuqur ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda jismoniy faollik, sog‘lom ovqatlanish, kun tartibiga rioya qilish, harakat madaniyati va sport motivatsiyasining yoshlar salomatligiga ta’siri yoritilgan. Ilmiy-pedagogik adabiyotlar tahlili, pedagogic kuzatuv va umumlashtirish metodlari asosida olingan natijalar jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi muhim o‘rnini tasdiqlaydi.