HISOR DAVLAT QO'RIQXONASINING BIOEKOLOGIK MONITORINGI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada Hisor davlat qo‘riqxonasida olib borilayotgan bioekologik monitoring ishlarining ahamiyati, maqsadi va asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Bioekologik monitoring orqali qo‘riqxona hududidagi o‘simlik va hayvonot dunyosining holati, biologik xilma-xillik darajasi hamda antropogen omillarning ta’siri baholanadi. Tadqiqot natijalari qo‘riqxona ekotizimlarini muhofaza qilish, noyob va yo‘qolib borayotgan turlarni saqlash hamda ekologik barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.