ARAB TILI FONETIK TIZIMINI O‘ZLASHTIRISHDA LISONIY INTERFERENSIYA VA ULARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLINGVISTIK YO‘LLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada arab tili fonetik tizimini o‘zlashtirish jarayonida yuzaga keladigan lisoniy interferensiya muammolari va ularni bartaraf etishning psixolingvistik mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda arab tilidagi bo‘g‘iz va chuqur undosh tovushlarni talaffuz qilishda ona tilining ta’siri, eshitish differensiasiyasi hamda nutq reflekslarini avtomatlashtirishda audiolingval metod va raqamli texnologiyalarning o‘rni yoritilgan.