ONLAYN TA’LIMDA REYTING VA MUKOFOTLASH TIZIMI TAHLILI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada onlayn ta’lim jarayonida qo‘llanilayotgan reyting va mukofotlash tizimlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda talabalarning faolligini oshirish, bilimlarni mustahkamlash hamda raqamli ta’lim muhitida motivatsiyani kuchaytirishda reyting mexanizmlarining o‘rni o‘rganiladi. Shuningdek, ball berish, sertifikatlash, badge (nishon) va rag‘batlantiruvchi mukofotlar orqali ta’lim sifatini yaxshilash imkoniyatlari yoritib beriladi. Tahlil natijalariga asoslanib, onlayn ta’limda adolatli va samarali baholash tizimini joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.