SIFAT TURKUMINI OʻRGANISH JARAYONIDA KOMPETENSIYAGA ASOSLANGAN YONDASHUV (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
mazkur maqolada ona tili fanida sifat so‘z turkumini o‘qitish jarayonida kompetensiyaga asoslangan yondashuvning nazariy-metodik asoslari tahlil qilinadi. Sifat turkumini o‘rgatishda faqat grammatik bilimlarni berish bilan cheklanib qolmasdan, o‘quvchilarda nutqiy, lingvistik va kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirish zarurligi asoslab beriladi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va baholash mezonlarining sifat mavzusini o‘zlashtirish samaradorligiga ta’siri yoritiladi. Maqolada kompetensiyaviy yondashuv asosida sifatning ma’no turlari, darajalari va nutqdagi uslubiy vazifalarini o‘rgatishning amaliy jihatlari ko‘rsatib beriladi.