IKKINCHI JAHON URUSHI VA MARKAZIY OSIYO: IQTISOD, IJTIMOIY TUZILMA VA MADANIYAT (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada Ikkinchi jahon urushining Markaziy Osiyo, xususan O‘zbekiston hududiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Urush davrida hududning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy hayotidagi o‘zgarishlar, front orti vazifalari, ishlab chiqarish ko‘chirilishi va evakuatsiya jarayonlari batafsil yoritiladi. Shuningdek, urush yillarida yuzaga kelgan psixogen hodisalar va ijtimoiy stresslarning jamiyat ruhiyatiga ta’siri tahlil qilinadi.