ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR DAVLATCHILIGI VA BOBURIYLAR IMPERIYASINING SHAKLLANISH JARAYONI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqola Zahiriddin Muhammad Bobur hayoti va faoliyatini, uning Temuriylar merosini davom ettirib, Hindistonda Boburiylar imperiyasini barpo etishini yoritadi. Boburning siyosiy strategiyasi, harbiy yurishlari va adabiy ijodi tarixiy manba sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada uning siyosiy, harbiy va madaniy merosi zamonaviy tadqiqotlar nuqtai nazaridan baholanadi.