TALABALARGA O‘ZBEK TILINI O‘RGATISHDA BADIIY ASARLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’limning rusiyzabon auditoriyasida o‘zbek tilini o‘qitishda badiiy asarlardan foydalanishning didaktik imkoniyatlari va samaradorligini tahlil etiladi. Maqolada rusiyzabon talabalarning til o‘rganishdagi o‘ziga xos psixolingvistik xususiyatlari, til interferensiyasi muammolari hamda milliy-madaniy kontekstni o‘zlashtirish zaruriyati asoslangan. Badiiy matnlar orqali tilni hayotiy vaziyatlar, milliy mentalitet, nutqiy etiket va boy lug‘at bilan birgalikda o‘rgatishning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, badiiy asarlarni o‘quv jarayoniga integratsiya qilish metodikasi, matn tanlash mezonlari va turli bosqichlardagi o‘qitish usullari bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.