ЗАМОНАВИЙ ТАШКИЛОТЛАРДА СТРАТЕГИК БОШҚАРУВ ҚАРОРЛАРИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ: ПСИХОЛОГИК ВА ТАШКИЛИЙ ОМИЛЛАР ТАҲЛИЛИ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ушбу тезисда замонавий ташкилотларда стратегик бошқарув қарорларини ишлаб чиқиш ва амалга ошириш жараёнига таъсир этувчи психологик, ташкилий ҳамда ташқи муҳит омиллари илмий-назарий жиҳатдан таҳлил қилинади. Тадқиқотда стратегик қарор қабул қилиш формал ҳисоб-китоблар билан чекланмаслиги, балки раҳбарнинг когнитив услуби, ахборотни қайта ишлаш имконияти, ташкилий маданият, гуруҳий муносабатлар ва ноаниқ муҳит шароити билан узвий боғлиқ экани асосланади. Шунингдек, қарор сифатига хавфни қабул қилиш даражаси, вақт босими, далилга асосланган бошқарув, тизимли фикрлаш ва институционал ўрганиш жараёнларининг таъсири ёритилади. Тезис якунида стратегик қарор самарадорлигини ошириш учун психологик тайёргарликни, экспертлик ҳамкорлигини ва мослашувчан бошқарув механизмларини интеграциялаш зарурлиги ҳақида хулосалар берилади.